Opskrift: Soft vafler med græsk yoghurt

Nu er jeg endelig færdig med opskriften, og jeg er blevet godt tilfreds. Jeg vælger at kalde dem ”soft” da de aldrig bliver helt sprøde. Dog er det faktisk lykkedes os, at komme rigtig tæt på sprødhed. De er fyldige, luftige og smager skide godt. Faktisk smager de som helt almindelige vafler, hvis du spørger mig!

6 g kulhydrat per vaffel

Ingredienser

Ca. 5-6 færdige vafler á 55 gram stykket

2 æg
1 tsk salt
30 g sukrin gold (alm. Sukrin kan til nøds også bruges)
15 g smør
85 g græsk yoghurt 10%
80 g mandelmel
15 g kokosfibermel
15 g proteinpulver med vanilje
1 tsk bagepulver
1 tsk xantangum
100 g usødet mandelmælk

Sådan gør du

1. Pisk æg med salt – gerne i køkkenmaskine, da de skal piskes indtil de er helt fluffy (det tager omkring 4-5 minutter for mig, så hav tålmodighed). 

Sådan ser dine æg ud når de er piskey fluffy sammen med salten. Det skummer let

2. Smør smeltes, og piskes herefter sammen med æggene sammen med Sukrin gold ved lav hastighed. 

2. Tilsæt yoghurten til æggene, og pisk videre ved lav hastighed.

3. Bland de tørre ingredienser i en skål: mandelmel, kokosfibermel, proteinpulver, bagepulver og xantan gum. 

4. Si de tørre ingredienser (det er vigtigt!) gradvist gennem en sigte ned til æggeblandingen. 

Sådan ser din dej ud inden du tilsætter mandelmælken. Den er tyk og ligner overhovedet ikke vaffeldej.

5. Tilsæt nu mandelmælk indtil du har en konsistens der ligner den på billedet nedenfor. OBS: Konsistensen du går efter er meget tykkere end en traditionel vaffel-dej. Denne dej skal kunne tages op med en dejskraber og lægges på vaffeljernet – så tyk er den.

Her er den ønskede konsistens på den færdige dej.

Dejen er altså væsentligt tykkere end en almindelig vaffeldej, og vil ikke nødvendigvis ”flyde ud” når den kommer på vaffeljernet. Det kommer dog helt af sig selv, når du lukker vaffeljernet. Husk for Guds skyld at putte smør på vaffeljernet. Ellers får du udfordringer senere 😉

Det er vigtigt, at du har tålmodighed og lader vaffeljernet gøre sit arbejde. Mit vaffeljern bager vaflerne cirka 3-4 minutter. Det er vigtigt, at du ikke åbner og kigger før tidligst efter 3 minutter – ellers falder det hele fra hinanden.

Velbekomme!

Andre tanker

Dette er nok nærmere en høj-protein vaffel end det er en høj-fedt vaffel. Men indtil videre kan jeg ikke regne ud, hvordan jeg skal få mere fedt ind i den. I forhold til stats på en almindelig vaffel, er dette dog en klar forbedring. Og har du plads til det i dit makro-regnskab, tager du ikke skade af to vafler efter en fornuftig dag uden så mange kulhydrater.

Jeg vil ikke anbefale dig at bytte hævemidler (bagepulver og xantangummi) ud med noget andet, da det virkelig bliver noget bøvl. Jeg prøvede blandt andet med natron i stedet for bagepulver, men det fungererede desværre ikke. Som med alt andet bagværk, kan det være en udfordring ikke at holde sig til opskriften.

OBS: Husk at det du putter ovenpå også tæller i regnskabet – det er oftest her både flest kulhydrater og kalorier sniger sig ind. For maksimal keto må jeg anbefale smør og sukkerfri sirup – her kan jeg varmt anbefale sirup fra Sukrin – både maple og caramel smager fantastisk 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *