Opskrift: Cheesecake med nøddebund

Jeg var i sommerhus med mine forældre, og min far spurgte pludselig ”Kan du ikke lave en eller anden dessert?” Ehh, joooe, det er jo super nemt på keto 😀 Vi skulle heldigvis ud og handle, så jeg hev flødeost, sukrin og piskefløde ned fra hylden, og så var det ellers bare i gang med at lave en cheesecake til aftenkaffen.

Jeg har ikke nogle billeder af processen lige nu, men lover at tage en masse næste gang jeg laver den. Dette er den bedste keto cheesecake jeg har lavet til dato. Det skulle ikke bages, havde få ingredienser og smagen var lige som den skulle være. Dejlig sød, syrlig og salt på samme tid. Jeg håber inderligt, at du kan lide den.

8 g kulhydrat per portion

Ingredienser

Ca. 5-6 portioner á 80 g. færdig cheesecake

Nøddebund + crumble til toppen:
50 g cashewnødder (usaltede)
50 g valnødder (usaltede)
30 g peanuts (ristede, saltede)
50 g smør
1/2 tsk salt

Fyld:
300 g flødeost (jeg bruger buko)
2 spsk creme fraiche (18%)
1 dl piskefløde
3 g / 1 tsk revet citronskal
30 g sukrin melis
Lidt salt (1 knivspids)

Sådan gør du

 1. Find din bedste pande frem, og hæld nødderne på panden. Kunsten er at riste dem ved lav varme til de begynder at blive brune, men endelig ikke så længe, at de begynder at blive sorte. Lov mig, at være over dem indtil du har klaret dette step. Det tager overraskende lang tid, og du skal røre en del i det.
 2. Imens du holder øje med nødderne, kan du smelte smøren i en gryde ved siden af.
 3. Hak nødderne, salten og den smeltede smør til en grov mel i en minihakker. Du kan også hakke dem i hånden og blande dem sammen med smøren bagefter.
 4. Find nogle forme til dine cheesecakes. Jeg vil anbefale dig at portionsanrette dem, da bunden er meget porøs, og derfor er svær at skære et reelt stykke af. Der er cirka til 5-6 portioner i denne opskrift.
 5. I formene presser du nu din nøddebund ned med en ske – ca. 1 cm nøddebund i hver form. Du må gerne presse det lidt ned i formen med en ske eller lignende – det hjælper bunden med at sætte sig, når den køler. Hvis du har lidt nødde bund til overs, kan du bruge det til at pynte kagen af med. Hvis du har mod på det, kan du riste dette yderligere af på panden med en smule sukkererstatning – så får du en slags karamel-nødde crumble. Det er dog slet ikke nødvendigt 🙂
 6. Stil formene på køl, så nøddebunden kan sætte sig.
 7. Herefter laver du fyldet. Pisk først flødeskum stiv og stil den til side.
 8. Herefter pisker du flødeost, creme fraiche, salt og revet citronskal og Sukrin melis til en ensartet masse. Den skal som sådan ikke ændre konsistens, bare sørg for den er ensartet og godt blandet. Herefter vender du forsigtigt flødeskummen i massen til konsistensen er ensartet.
 9. Tag nøddebundene ud af køleskabet og læg dit fyld ovenpå nøddebundene. Igen må du gerne sørge for at presse det lidt ned, og eventuelt rette kanterne pænt af.
 10. Lad kagerne stå i køleskab og sætte sig i minimum 3-4 timer. Opskriften kan sagtens laves en dag i forvejen.
 11. Pynt af med hvad end du har lyst til – jeg pyntede af med jordbær, blåbær, citronskal og lidt overskud af nødde crumblen.

Velbekomme!

Andre tanker

Der er selvfølgelig en hel del kulhydrater i denne opskrift – men den er det værd. Jeg har det oftest sådan, at det er en sejr hver gang man kan vælge et keto-alternativ til noget hvor man kunne have faldet i en ”sukker”-fælde. Denne kage er 100% sukkerfri og glutenfri, og hvis ikke det er lig med god samvittighed, så ved jeg ikke hvad er 🙂

Nødder: Brug nu de nødder du har, i stedet for at holde dig slavisk til opskriften. Har du kun peanuts og cashewnødder, så brug endelig dem. Mandler ville også være lækkert – bare vær kreativ. Vær dog opmærksom på at tilpasse saltet, hvis du bruger for mange saltede nødder. En nøddebund skal gerne være salt, men det kan også blive for meget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *