Opskrift: Fatbombs med peanutbutter og peanuts

Det her er mega godt. Hvis ikke du har prøvet at lave fatbombs, kan jeg VARMT anbefale det. Dette er mine yndlings – nemlig med peanutbutter og peanuts. Du kan erstatte med alle former for nødde-smør og nødder som det passer dig. Det er blot op til fantasien.

<1 g kulhydrat pr. portion

Ingredienser

Ca. 30-40 fatbombs á 15 gram stykket

100 g. mørk chokolade (over 70%, så er det godt)
50 g. kokosolie
50 g. smør, saltet
50 g. peanutbutter (crunchy eller smooth)
50 g. kokosmel (grov, den man ruller havregrynskugler i)
50 g. peanuts, saltede

Sådan gør du

  1. Smelt kokosolie, smør, mørk chokolade og peanutbutter i et vandbad ved svag varme.
  2. Tag vandbadet af varmen og bland kokosmel og peanuts i.
  3. Hæld i en valgfri silikoneform (min er sådanne en konditer-en til 40 styks). Et godt tip er at sætte silikoneformen ned i et fad, så du nemt kan transporteres over i køleskabet.
  4. Glat eventuelt overfladen lidt, så alle kanter bliver helt fine. Drys med havsalt, hvis du har lyst.
  5. Bomberne skal køle ned i cirka 3 timer inden de har sat sig. De skal ikke fryses – blot på køl.
  6. Når de er kølet ned, kan de udstikkes i en beholder og opbevares i køleskabet 🙂

Selvom det er fristende at sætte de flotte bomber på bordet til gæsterne, så kan det desværre ikke lade sig gøre – de smelter nemlig helt vildt hurtigt. Så det er en fantastisk snack at have i køleskabet til når sulten bliver for vild – men de fungerer ikke helt som et stykke chokolade til kaffen.

Andre tanker

Jeg har ikke noget at sætte på dette koncept eller denne opskrift. Jeg syntes de er helt igennem fantastiske, smagsfulde, mættende og en direkte lifesaver på keto. Jeg vil anbefale alle at prøve dem. Du kan desuden ikke få bedre stats, så what’s not to like 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *