Opskrift: Chilimayo med grillet chili

Findes der noget bedre? Det tror jeg ikke – og jeg lover det er nemt, så vær ikke bange for at lave den selv! Smagen er dyb og lettere sød grundet tilberedningen af chilien. OBS.: Du skal bruge en stavblender for at lykkes med denne opskrift. 

1 g kulhydrat pr. portion

Ingredienser

Mayo til ca. 5 personer – dvs. 5 portioner á 40 gram (ca. 2 spiseskeer mayo til hver)

1 æg
1 rød frisk chili (den milde normale)
1,5 dl solsikkeolie eller vindruekerneolie 
1 tsk sennep 
1 tsk hvidvinseddike 
1 tsk stødt chilipulver
0,5 tsk salt 

Super lækkert og passer til alt. Jeg bruger den både i asiatisk mad, til burger eller som base i en broccolisalat. Du kan altid undvære chilien, eller tilføje en anden smagsgiver præcis som det passer dig.

Sådan gør du

1. Start med at lægge den friske chili på en tør pande, og tænd for varmen. Chilien skal grilles til den bliver sort på begge sider. Læg eventuelt et låg på panden, da duften kan blive stærk. 

2. Imellemtiden kan du lave mayonnaisen. Find en smal, høj beholder der passer til din stavblender. 

3. Put hele ægget i blenderen, efterfulgt af olie, hvidvinseddike, sennep, chilipulver og salt – bare smid det hele ned til ægget. Lad det stå et kvarters tid, så temperaturen på ingredienserne bliver jævn.

Bare smid det hele ned i samme beholder – sørg for at lade det hele stå på køkkenbordet et stykke tid, så det temperaturen lige jævner sig en gang. Hvis ægget er alt for koldt, kan det potentielt føre til, at din mayo ikke kan samle sig.

4. Sæt blenderen ned på bunden af beholderen og tænd. Blend mayonnaisen nedefra og op, og bevæg dig op og ned indtil mayonnaisen er tyknet. Se nedenfor hvordan jeg gør:

5. Når den friske chili er godt sort, køles den lidt ned. Stilken skæres fra, men resten af chilien – kerner, sort skind og hele baduljen – hakkes til en fin chilipasta (husk eventuelt handsker til dette step). 

6. Rør chilipastaen i mayonnaisen når pastaen er nedkølet. Er den for varm, risikerer din mayonnaise at skille. 

Velbekomme! Mayo’en kan holde sig 2-3 dage i køleskab i lufttæt beholder. Du ender ud med ca. 200 gram færdiglavet mayo, hvilket svarer til cirka 10 spiseskeer. Denne gang serverede jeg den til kød og grønt – et super lækkert alternativ til sauce.

Andre tanker

Se nedenfor næringsindholdet for mayoen. Jeg har vurderet, at en portion er cirka 40 gram, hvilket svarer til 2-2,5 spiseskeer. Dette taget i betragtning af, at mayoen står alene som fedtkomponent i en ret. Som I kan se, er kulhydratniveauet lavt trods den tilsatte chili, hvilket jo er fantastisk. Jeg syntes personligt, at chilien frigiver en masse sødme, når den bliver grillet, men hvis du ønsker mere sødme vil jeg foreslå sukrin, eller måske en smule sukkerfri ketchup.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *